Linzer torte

Κλασική αυστριακή τάρτα με ζύμη από αμύγδαλο και γέμιση μαρμελάδα. Κάτι σαν πάστα φλόρα δηλαδή.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ25΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα

Τρίβουμε τους βρασμένου κρόκους στον χοντρό τρίφτη ή στο μούλτι και τους ανακατεύουμε στο μίξερ (με το φτερό) μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά -πλην της μαρμελάδας- μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι μαλακό και ομοιογενές. Αφήνουμε τη ζύμη για μια ώρα να ξεκουραστεί στο ψυγείο.

Κόβουμε τα 2/3 της ζύμης και τα βάζουμε μέσα σε μια φόρμα τάρτας ή τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. Πιέζουμε τη ζύμη με το χέρι μας να απλώσει και να καλύψει όλο τον πάτο, σχηματίζοντας μια χοντρή ομοιόμορφη βάση. Πάνω από αυτή απλώνουμε τη μαρμελάδα βατόμουρο, αφήνοντας κενό περιφερειακά (περίπου 1 εκ.). Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μπαστούνια. Τοποθετούμε τα μισά διαγωνίως επάνω στην επιφάνεια και κολλάμε τις άκρες τους πάνω στην περιφέρεια της βάσης. Έπειτα τοποθετούμε τα υπόλοιπα καθέτως προς τα προηγούμενα. Ψήνουμε στους 160°C για 1 ώρα περίπου.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •   glykiesalchimies steliosparliaros designsweets worthweverycalorie athens2018
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake crema ricotta biscuits lovpastry lemon
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe sweet walnutpie fetacheese honey greekhoney summerrecipes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrylife pastryshop cacke chocolate almond pistachio
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastrychef pastryshop chocolate rich cherry liquid
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastrylife pastryshop birthdaycake chocolate flowers colors
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastryshop birthdaycake chocolate happyday colors flowers