Linzer torte

Κλασική αυστριακή τάρτα με ζύμη από αμύγδαλο και γέμιση μαρμελάδα. Κάτι σαν πάστα φλόρα δηλαδή.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ25΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα

Τρίβουμε τους βρασμένου κρόκους στον χοντρό τρίφτη ή στο μούλτι και τους ανακατεύουμε στο μίξερ (με το φτερό) μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά -πλην της μαρμελάδας- μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι μαλακό και ομοιογενές. Αφήνουμε τη ζύμη για μια ώρα να ξεκουραστεί στο ψυγείο.

Κόβουμε τα 2/3 της ζύμης και τα βάζουμε μέσα σε μια φόρμα τάρτας ή τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. Πιέζουμε τη ζύμη με το χέρι μας να απλώσει και να καλύψει όλο τον πάτο, σχηματίζοντας μια χοντρή ομοιόμορφη βάση. Πάνω από αυτή απλώνουμε τη μαρμελάδα βατόμουρο, αφήνοντας κενό περιφερειακά (περίπου 1 εκ.). Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μπαστούνια. Τοποθετούμε τα μισά διαγωνίως επάνω στην επιφάνεια και κολλάμε τις άκρες τους πάνω στην περιφέρεια της βάσης. Έπειτα τοποθετούμε τα υπόλοιπα καθέτως προς τα προηγούμενα. Ψήνουμε στους 160°C για 1 ώρα περίπου.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love tart fig cream vanilla
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe galaktoboureko cannoli custard cream vanilla crispy
  • steliosparliaros steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe specialorder chocolate darkchoclate birthdaycake gold or
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe autumnfruits quince vanilla dessert serving parfe