Linzer torte

Κλασική αυστριακή τάρτα με ζύμη από αμύγδαλο και γέμιση μαρμελάδα. Κάτι σαν πάστα φλόρα δηλαδή.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ25΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα

Τρίβουμε τους βρασμένου κρόκους στον χοντρό τρίφτη ή στο μούλτι και τους ανακατεύουμε στο μίξερ (με το φτερό) μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά -πλην της μαρμελάδας- μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι μαλακό και ομοιογενές. Αφήνουμε τη ζύμη για μια ώρα να ξεκουραστεί στο ψυγείο.

Κόβουμε τα 2/3 της ζύμης και τα βάζουμε μέσα σε μια φόρμα τάρτας ή τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. Πιέζουμε τη ζύμη με το χέρι μας να απλώσει και να καλύψει όλο τον πάτο, σχηματίζοντας μια χοντρή ομοιόμορφη βάση. Πάνω από αυτή απλώνουμε τη μαρμελάδα βατόμουρο, αφήνοντας κενό περιφερειακά (περίπου 1 εκ.). Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μπαστούνια. Τοποθετούμε τα μισά διαγωνίως επάνω στην επιφάνεια και κολλάμε τις άκρες τους πάνω στην περιφέρεια της βάσης. Έπειτα τοποθετούμε τα υπόλοιπα καθέτως προς τα προηγούμενα. Ψήνουμε στους 160°C για 1 ώρα περίπου.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy sky happynewyear blue water waterbubble bubble streetstyle sun
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop art cake
  •    ! kalamata glykesalchimiesofficial sweetalchemy tvshow skaitv
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial winter snow
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry greece sea storm clouds kalamata
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cacao
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial cake gold art white stamp old new