Πουτίγκα πορτοκαλιού

...ή αλλιώς Pudim de laranja, ένα παραδοσιακό κρεμώδες γλυκό της Πορτογαλίας που σερβίρεται με καραμέλα.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα και 15 λεπτά

Καραμέλα
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να σχηματιστεί μια σκούρα καραμέλα. Την αδειάζουμε αμέσως σε μια μεταλλική φόρμα διαμέτρου 18 εκ. και ύψους 10 εκ. και ανακινούμε την φόρμα να πάει παντού η καραμέλα. Ρίχνουμε πάνω από την καραμέλα το μισό ξύσμα πορτοκαλιού.

Κρέμα
Ζεσταίνουμε το γάλα. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τους κρόκους. Προσθέτουμε λίγο χλιαρό γάλα, ανακατεύουμε πού καλά και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην καραμελωμένη φόρμα.
Βάζουμε τη φόρμα σ’ένα ταψάκι στο οποίο ρίχνουμε νερό μέχρι τη μέση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C-170°C για 1 ώρα και 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας σε μια πιατέλα.

TIPΑυτό το γλυκό μαζί με το Ovos Moles (πουτίγκα αυγών) είναι πολύ αγαπητά στην Πορτογαλία. Το βρίσκουμε σε διάφορες παραλλαγές, π.χ. αρωματισμένο με λεμόνι, με πορτοκάλι ή και με πόρτο (πορτογαλέζικο κρασί).
TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial sea sun sand colours calm black white
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pineapple cake lovepastry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer 2019 sea star blue holidays
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sea seastar blue sun summer 2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry valrhona chocolate friend alainchartier valrhonafrance tainlhermitage
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer island sun sea
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial breakfast sunday holiday summer