Προφιτερόλ

«Δεν θέλω να το μάθω, να το φάω θέλω» έλεγε ο Κωνσταντίνου στα «Χτυποκάρδια στο θρανίο». Έτσι μάθαμε όλοι το προφιτερόλ.

ΜΕΡΙΔΕΣ9-12
Προετοιμασία-Παρασκευή40΄
ΑΝΑΜΟΝΗ2 ώρες

Γέμιση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κλωναράκι βανίλιας. Τα βάζουμε στη φωτιά. Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το αυγό και τους κρόκους. Λίγο πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της για να μην πιάσει κρούστα. Όταν η κρέμα χλιαρύνει, τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 2 ώρες.

Βγάζουμε την κρέμα, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και την ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη ή στο μίξερ για να γίνει λεία και απαλή. Κόβουμε τα σου στα δύο και τα γεμίζουμε με την κρέμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή με ένα κορνέ.

Σος
Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα μπλέντερ χειρός. Στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο. Αφήνουμε τη σος κατά μέρος να κρυώσει ελαφρώς και να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστη.

Σερβίρισμα
Βάζουμε από 2-3 σου σε κάθε μερίδα και τα και περιχύνουμε με σος. Αν η σος κρυώσει, τη ζεσταίνουμε ξανά σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •    To
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  •         !
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • 11
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial baklava traditionalart mitilini island greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cake birthdaycake