Sablé Breton

Το σαμπλέ μπρετόν είναι ένα γαλλικό γλύκισμα με τραγανή βάση που θυμίζει μπισκότο βουτύρου.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ15΄-20΄
ΑΝΑΜΟΝΗ2 ώρες

Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ελαφρώς τη ζάχαρη με τους κρόκους. Ενσωματώνουμε το μαλακό βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες. Έπειτα την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 22 εκ. και πάχους 5 χλστ. και το στρώνουμε σε ένα τσέρκι ίδιας διαμέτρου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και αλείφουμε με τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας και καλύπτουμε με άγλυκη σαντιγί.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER