Στρούντελ

Ένα γλυκό αγαπητό σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη, με καταγωγή από την Αυστρία.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Ανακατεύουμε τα τεμαχισμένα μήλα και αχλάδια με το μέλι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το λάδι τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Στο κέντρο και οριζοντίως του φύλλου τοποθετούμε τη γέμιση, πιέζοντάς τη με τα χέρια ώστε να σχηματίσουμε ένα χοντρό μπαστούνι. Διπλώνουμε τις 2 πλευρές δεξιά και αριστερά προς το κέντρο, για να μην ξεχυθούν τα φρούτα από το πλάι, και κατόπιν τυλίγουμε το στρούντελ σε ρολό. Το τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα πάνω σε λαδόκολλα και λαδώνουμε όλη την επιφάνειά του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 1 ώρα περίπου. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, πασπαλισμένο με άχνη.

TIPΜπορούμε να το σερβίρουμε με σος βανίλιας (κρεμ ανγκλέζ) ή με άγλυκη σαντιγί.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices