Suspiros de Manacor

Από τη δεύτερη μεγαλύτερη κωμόπολη της Μαγιόρκα, το Manacor, προέρχονται οι «αναστεναγμοί», αυτά τα τραγανά μπισκότα με άρωμα λεμονιού και κανέλας.

Βάρος1 κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ12΄-15΄
ΑΝΑΜΟΝΗ30΄

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά με την καστανή ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο προηγούμενο μείγμα, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Στο τέλος θα σχηματιστεί ένα μαλακό, κολλώδες μείγμα, το οποίο αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Πλάθουμε με το χέρι στρογγυλά μπισκότα, τα πιέζουμε ελαφρώς να γίνουν πλακέ, τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry profiterol chocolate caramel cream vanilla
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate raspberry rose litchi
  • moodoftheday eurovision2019 eurovision concert music tb eurovision1974winners abba performance artist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love blackforest chocolate cream cherry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate biscuit nuts
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial tinosfoodpaths tinos island greece blue sky summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate caramel tart pastryshop