Suspiros de Manacor

Από τη δεύτερη μεγαλύτερη κωμόπολη της Μαγιόρκα, το Manacor, προέρχονται οι «αναστεναγμοί», αυτά τα τραγανά μπισκότα με άρωμα λεμονιού και κανέλας.

Βάρος1 κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ12΄-15΄
ΑΝΑΜΟΝΗ30΄

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά με την καστανή ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο προηγούμενο μείγμα, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Στο τέλος θα σχηματιστεί ένα μαλακό, κολλώδες μείγμα, το οποίο αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Πλάθουμε με το χέρι στρογγυλά μπισκότα, τα πιέζουμε ελαφρώς να γίνουν πλακέ, τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • traditionalday 25march moodoftheday steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chef pastrychef pastrylove
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake birthdaycake friend best color chocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate vanilla gold shop pastryshop
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry limoncello lemon cream new recipe tv soon
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry travel aegean aegeanairlines crew blue bluemagazine
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new corfu chocolate kumquat skai
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate kumquat tv corfu