Το κύμα του Δούναβη

Παραδοσιακό γερμανικό γλυκό με βύσσινα που θυμίζει το μαρμπρέ κέικ, με επικάλυψη σοκολάτας.

ΜΕΡΙΔΕΣ20
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα και 15'
ΨΗΣΙΜΟπερίπου 40'
ΑΝΑΜΟΝΗ2-3 ώρες.

Κέικ
Με ένα μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος το μισό κλωναράκι βανίλιας, το ανοίγουμε και παίρνουμε από το εσωτερικό του τους σπόρους, τους οποίους ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε όλα μαζί με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο προηγούμενο μείγμα, εναλλάξ με το γάλα, ανακατεύοντας παράλληλα με μια μαρίζ. Μοιράζουμε το μείγμα του κέικ σε δύο ίσα μέρη. Βάζουμε στο ένα μέρος το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το λευκό μείγμα σε ένα ρηχό ταψί 24 x 30 εκ., το οποίο έχουμε καλύψει προηγουμένως με αντικολλητικό χαρτί. Έπειτα στρώνουμε από πάνω το μείγμα με το κακάο. Σκορπίζουμε τα βύσσινα σε όλη την επιφάνεια και τα πιέζουμε ελαφρώς μέσα στη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι: Θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό, ειδάλλως ψήνουμε ακόμα λίγο. Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Κρέμα
Πρώτα φτιάχνουμε μια κρέμα ζαχαροπλαστικής: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι ώσπου να αναμειχθούν καλά.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα μαζί με τους σπόρους της βανίλιας. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ⅓ στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και το τοποθετούμε ξανά στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς την κρέμα έως ότου πήξει και αρχίσει να κοχλάζει. Τη χύνουμε σε ένα φαρδύ σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο (2-3 ώρες). Χτυπάμε στο μίξερ το μαλακό βούτυρο για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής που είχαμε βάλει στο ψυγείο και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να δημιουργηθεί ένα μαλακό και λείο μείγμα.

Επικάλυψη
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και να γίνει πιο πηχτό.

Συναρμολόγηση
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο κέικ και έπειτα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το μείγμα της κουβερτούρας. Με ένα πιρούνι κάνουμε κυματιστές γραμμές στην επιφάνεια.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  •    4
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • Wake me up when September ends  because it means