Μπαβαρουάζ με ανανά

Πλούσια σε βιταμίνη C, με μόλις 163 θερμίδες και λίγα λιπαρά, κατατάσσεται πανηγυρικά στις πιο νόστιμες light κρέμες που έχουμε δοκιμάσει.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα και 15΄

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη βανίλια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους, προσθέτοντας λίγο από το γάλα. Αδειάζουμε κι αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και τοποθετούμε στη φωτιά. Στο μεταξύ βάζουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουν μέσα σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό.
Ανακατεύουμε το μείγμα του γάλακτος συνεχώς μέχρι να δέσει ελαφρώς και να αρχίσει να αχνίζει έντονα (αν έχουμε θερμόμετρο, ελέγχουμε πότε θα φτάσει στους 84°C-85°C). Προσέχουμε όμως να μη βράσει γιατί θα «κόψει». Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος, για να μη μείνει στη ζεστή κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, που είχαμε βάλει στο νερό, αφού τα στύψουμε, και ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος μέχρι να χλιαρύνει αρκετά και η θερμοκρασία του να πέσει κάτω από τους 35°C (δηλαδή να το νιώθουμε στο χέρι ελαφρώς χλιαρό προς κρύο). Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε 12 ποτήρια. Αφήνουμε τις κρέμες στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν καλά, για τουλάχιστον 3 ώρες, και τις γαρνίρουμε με κυβάκια ανανά (1 ροδέλα ανά ποτήρι).

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate christmas gold ball cristmasball
  • glykesalchimiesofficial skaitvgr presentation salondebricolage sweetalchemy tv pastrychef pastrylife pastryart pastrypassion
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop cream chocolate fruits christmas
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial christmas chocolate gold happy happynewyear shop pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop whitechocolate christmas ball cristmas all
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry christmas 2018 traditional chocolate modern twist