Ελαφριά κρέμα με μπανάνα

Με μόλις 170 θερμίδες και μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλιο και μαγνήσιο, είναι μια κρέμα που θα απολαύσουμε άφοβα όλο το καλοκαίρι.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40'
ΑΝΑΜΟΝΗ3 ώρες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι και τα τοποθετούμε στη φωτιά. Παράλληλα βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μόλις πάρει βράση η κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας από το νερό και τα ρίχνουμε στην καυτή κρέμα. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και προσθέτουμε τις κομμένες μπανάνες. Πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός ή μεταφέρουμε το μείγμα σε απλό μπλέντερ. Έπειτα ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς έως ότου η θερμοκρασία πέσει και αρχίσει να πήζει. Για γρηγορότερο αποτέλεσμα τοποθετούμε το μπολ με το μείγμα μέσα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος, το οποίο έχουμε γεμίσει με παγάκια. Έτσι θα κρυώσει και θα πήξει πιο γρήγορα. Γεμίζουμε ποτήρια ή μπολ, αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και όταν πρόκειται να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits
  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for