Ελαφριά κρέμα ροδάκινου

Γίνεται με ασπράδια αντί για κρόκους, γι’ αυτό είναι κρέμα χαμηλή σε λιπαρά και χοληστερίνη, αλλά πλούσια σε ασβέστιο.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΑΝΑΜΟΝΗ1-2 ώρες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τα πολτοποιημένα ροδάκινα και τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το κορν φλάουρ και τα ασπράδια των αυγών. Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, αδειάζουμε το 1/3 μέσα στο μείγμα των ασπραδιών, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στο βρασμένο γάλα ενώ είναι ακόμη στη φωτιά. Ανακατεύουμε γρήγορα έως ότου η κρέμα δέσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη, που να εφάπτεται πάνω στην κρέμα, ώστε να μη σχηματιστεί κρούστα. Αφήνουμε χλιαρύνει και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Όταν κρυώσει, τη χτυπάμε με σύρμα ή στο μίξερ έτσι ώστε να αποκτήσει λεία υφή. Μοιράζουμε σε 6 ατομικά μπολ.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros