Ελαφριά κρέμα ροδάκινου

Γίνεται με ασπράδια αντί για κρόκους, γι’ αυτό είναι κρέμα χαμηλή σε λιπαρά και χοληστερίνη, αλλά πλούσια σε ασβέστιο.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΑΝΑΜΟΝΗ1-2 ώρες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τα πολτοποιημένα ροδάκινα και τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το κορν φλάουρ και τα ασπράδια των αυγών. Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, αδειάζουμε το 1/3 μέσα στο μείγμα των ασπραδιών, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στο βρασμένο γάλα ενώ είναι ακόμη στη φωτιά. Ανακατεύουμε γρήγορα έως ότου η κρέμα δέσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη, που να εφάπτεται πάνω στην κρέμα, ώστε να μη σχηματιστεί κρούστα. Αφήνουμε χλιαρύνει και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Όταν κρυώσει, τη χτυπάμε με σύρμα ή στο μίξερ έτσι ώστε να αποκτήσει λεία υφή. Μοιράζουμε σε 6 ατομικά μπολ.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate darkchocolate milkchocolate raspberry passionfruit pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovepastry cake roses almond new recipe
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  •       safewatersports
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake lemon limoncello meringue pastrylite burning
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalch glykesalchimiesofficial tbt friends 2005 happy book chocolate strawberry