Γλυκό γιαούρτι με ζελέ φράουλας

Ένα ελαφρύ, εύκολο, δροσερό και υγιεινό γλυκό με ελάχιστα λιπαρά.

ΜΕΡΙΔΕΣ10-12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΑΝΑΜΟΝΗ8 ώρες

Ζελέ φράουλας
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το 1/3 από τις πολτοποιημένες φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, στραγγισμένα από το νερό. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και προσθέτουμε και την υπόλοιπη πούλπα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει, προσέχοντας όμως να μην στερεοποιηθεί. Προσθέτουμε τότε τις κομμένες φράουλες, ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε μία ψηλή φόρμα των 2 λίτρων. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, να σταθεροποιηθεί το ζελέ.

Κρέμα γιαουρτιού
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας μουλιάζοντάς τα μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Έπειτα τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με 30 γρ. ζεστό νερό, ώστε να λιώσουν. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και ρίχνουμε ελάχιστο από αυτό μέσα στη λιωμένη ζελατίνα. Ανακατεύουμε και το αδειάζουμε στο υπόλοιπο γιαούρτι. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα, πάνω από το ζελέ φράουλας. Αφήνουμε ξανά στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ώστε να παγώσει η κρέμα. Για να ξεφορμάρουμε βυθίζουμε τη φόρμα κατά τα 2/3 σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets summer2019 grapes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry taem happytogether happypeople inspiration creative becreative andreasgiavridis
  •   jennybalatsinou vkikilias
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop icecream vanilla wine redwine
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry cake almond chocolate icecream summer greece greecesummer
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cheesecake cream raspberry biscuit buttes