Κρέμα σοκολάτας διαίτης

Ένα επιδόρπιο πλούσιο σε φυτικές στερόλες, σελήνιο και ψευδάργυρο, με χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες σε σχέση με αντίστοιχες κρέμες.

Μερίδες: 8, Προετοιμασία-παρασκευή: 45΄

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το κακάο. Τοποθετούμε στη φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Λίγο προτού πάρει βράση το γάλα, αδειάζουμε το μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει και όλη η κρέμα να γίνει σοκολατένια. Αν θέλουμε να κρυώσει γρήγορα και να μην κάνει κρούστα, τη βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ, το οποίο τοποθετούμε σε ένα μεγαλύτερο δοχείο γεμάτο παγάκια. Εκεί επάνω ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να κρυώσει.
Τη μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολάκια και σερβίρουμε ή διατηρούμε στο ψυγείο.

TIPΛόγω του κακάο και της σοκολάτας, το γλυκό αυτό είναι πλούσιο σε φυτικές στρερόλες, λουτεΐνη, σελήνιο και ψευδάργυρο, ουσίες που δρουν ευεργετικά για την καρδιά. Είναι λοιπόν μια άριστη επιλογή για επιδόρπιο, με θερμίδες που αντιστοιχούν σε 247 ανά μερίδα.
TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake lemon limoncello meringue pastrylite burning
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovepastry cake roses almond new recipe
  • steliosparliaros sweetalch glykesalchimiesofficial tbt friends 2005 happy book chocolate strawberry
  •       safewatersports
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate darkchocolate milkchocolate raspberry passionfruit pastryshop
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial