Light προφιτερόλ

Έχει πολύ λιγότερα λιπαρά σε σχέση με την κλασική συνταγή, αφού γίνεται με γάλα αντί για κρέμα γάλακτος.

ΜΕΡΙΔΕΣ9-12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ50΄
ΑΝΑΜΟΝΗ2 ώρες

Κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το ξύσμα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά. Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα αυτό μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα που αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη, που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, ώστε να μην σχηματιστεί κρούστα. Αφήνουμε να χλιαρύνει και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να κρυώσει καλά. Επειδή η υφή της θα γίνει σκληρή σαν ζελέ, πριν τη χρησιμοποιήσουμε την μαλακώνουμε χτυπώντας την με τον αυγοδάρτη ή με το μίξερ. Τέλος την μεταφέρουμε σε μια σακούλα κορνέ και γεμίζουμε με αυτή τα σου τρυπώντας τα στο κάτω μέρος. Σερβίρουμε τα σου ανά τρία-τέσσερα μέσα σε μπολ.

Σος
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία του μείγματος και περιχύνουμε με αυτό τα σου, όσο είναι χλιαρό. Η σος διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες. Όταν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε ξανά, την ζεσταίνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cake birthdaycake
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial baklava traditionalart mitilini island greece
  • 11
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  •         !
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  •    To