Μαρέγκες

Δοκιμάστε χωρίς ενοχές αφού έχουν πολύ λίγες θερμίδες.

ΒΑΡΟΣ1/2 κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ1½ ώρα

Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα, τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά την άχνη κοσκινισμένη ανακατεύοντας απαλά με μια ευλύγιστη κουτάλα (μαρίζ). Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε μια σακούλα κορνέ με φαρδύ, στρογγυλό στόμιο και σχηματίζουμε πάνω σε λαδόκολλα μπαστούνια μήκους 10 εκ. και πάχους 2 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C για 1½ ώρα. Προσοχή, δεν αυξάνουμε τη θερμοκρασία για να μη βγουν κίτρινοι οι μπεζέδες.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe touloumpakia syrup delicious traditional greeksummer greek
  • Steliosparliaros sunset sungoesdown besttime colorful natural summerlover inspiration horizon escape
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe coffeetime icecoffee donuts loukoumas puffpastry cinamonsugar
  • Getting inspired by steliosparliaros for aegeanairlines An alternative cheesecake inspired
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe baklava walnut syrup traditional dessert summer
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe mouse fetacheese greekfeta sweetandsalty cherrytomatoes olive