Τρουφάκια από ξερά βερίκοκα και βρόμη

Ένα υγιεινό, light και vegan κέρασμα, που δεν περιέχει λακτόζη αλλά ούτε και ζάχαρη. Ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και για όσους νηστεύουν.

Κομμάτια25
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄-35΄
ΨΗΣΙΜΟ10΄

Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζουμε εκεί το σουσάμι. Το ψήνουμε στο φούρνο, στους 160° C, για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί, δηλαδή να ροδίσει και να μυρίσει ωραία. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ξερά βερίκοκα, προσθέτουμε νερό (ίσα να τα σκεπάζει) και τα βάζουμε να βράσουν για 3 - 4 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός) ή μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς μέσα στο νερό. Έπειτα τα αδειάζουμε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με το νερό και πολτοποιούμε.

Προσθέτουμε τη βρόμη και «δουλεύουμε» ξανά τα υλικά στο μπλέντερ, έως ότου πολτοποιηθούν καλά. Αν το υγρό που είχαμε βάλει εξατμίστηκε πολύ στο βράσιμο και το μείγμα δεν πολτοποιείται καλά, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό ή χυμό πορτοκαλιού. Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε επιπλέον βρόμη.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αρωματικά. Ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια. Πλάθουμε μικρά τρουφάκια και τα ρολάρουμε στο καβουρδισμένο σουσάμι.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •   jennybalatsinou vkikilias
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cheesecake cream raspberry biscuit buttes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop icecream vanilla wine redwine
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets summer2019 grapes
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry taem happytogether happypeople inspiration creative becreative andreasgiavridis
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry cake almond chocolate icecream summer greece greecesummer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial