Μπράουνι με ελαιόλαδο

Το πιο δημοφιλές αμερικανικό γλυκό ρετουσάρεται με ένα πιο υγιεινό πρίσμα: λάδι αντί για βούτυρο!

ΜΕΡΙΔΕΣ8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
ΨΗΣΙΜΟ25΄-30΄

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά και τα ανακατεύουμε με τη σοκολάτα. Προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) μαζί με τα χοντροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μακρόστενο τσέρκι ή μία φόρμα της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 25-30 λεπτά. Το διατηρούμε εκτός ψυγείου. Εάν θέλουμε το ζεσταίνουμε πριν σερβίρουμε.

TIPΤο μπράουνι πρέπει να είναι μαλακό και υγρό στο εσωτερικό του γι’ αυτό δεν το ψήνουμε πάρα πολύ ώρα.
TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy love is love  loveislove colorfull happyday forever
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial love godfather summer
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry sweetalchemy summer greece sun sunset happy friends
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry oldathens sweets mag new kathimerini 15june2019
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry blue daisy cake greece summer2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon ice parfe summer mag new