Καρυδόπιτα με ελαιόλαδο

Από τα πιο αγαπημένα ελληνικά παραδοσιακά γλυκά σε μια νηστίσιμη εκδοχή.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ40΄- 45΄

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι ή με μία κουτάλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά. Προαιρετικά σερβίρουμε με σος σοκολάτας.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pineapple cake lovepastry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial sea sun sand colours calm black white
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial breakfast sunday holiday summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer island sun sea
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sea seastar blue sun summer 2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate strawberry cake
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer 2019 sea star blue holidays