Κέικ λαδιού με σιμιγδάλι

Ανάμεσα σε κέικ και ραβανί, το γλυκό αυτό γίνεται με ελαιόλαδο και συνοδεύεται με γλυκό του κουταλιού ανανά.

ΜΕΡΙΔΕΣ14
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα και 15΄

Γλυκό κουταλιού ανανάς
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κομμάτια του ανανά και να δέσει το σιρόπι. Αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Κέικ
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα για περίπου 6 λεπτά. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το κρασί. Σταματάμε το χτύπημα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τα αδειάζουμε λίγα-λίγα στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας με μια κουτάλα.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 26 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα και 15 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε καλά, βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι· αν βγαίνει λερωμένο με υπολείμματα νωπής ζύμης, θα χρειαστεί να ψήσουμε λίγο ακόμα. Μόλις βγάλουμε το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 10-15 λεπτά, ξεφορμάρουμε και όταν κρυώσει τελείως, σερβίρουμε με το γλυκό κουταλιού ανανά.

TIPΑν θέλουμε συνοδεύουμε το γλυκό με άλλο γλυκό κουταλιού.
Για να εξοικονομήσουμε χρόνο, φτιάχνουμε το γλυκό κουταλιού μια προηγούμενη μέρα. Είναι ασυνήθιστο και πολύ νόστιμο και ταιριάζει με πολλά γλυκά.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •      ! Pop up bars Premium
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate chocolatelover chocoholic gianduja hezelnut gold
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry biscuits syrup chocolate cake allday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop shop cake biscuits chocolate fruits
  • HIGHteaTIME w muschel  dimknees  major pistachio tart by
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake chocolate fruits lemon biscuits
  • My favorite food on board of Aegean  Portokalopita by