Νηστίσιμη μηλόπιτα

Σταφίδες, κανέλα και μαύρη ζάχαρη χαρίζουν πλούσια αρώματα στα μήλα και κάνουν τη μηλόπιτα να ευωδιάζει.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ50΄-60΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1½ ώρα

Ζύμη
Ζυμώνουμε με τα χέρια όλα τα υλικά μαζί έτσι μέχρι να σχηματιστεί μία αρκετά μαλακή ζύμη. Εναλλακτικά, τα ζυμώνουμε στο μίξερ με το φτερό. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

Μήλα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Συναρμολόγηση
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο πάχους 4 χλστ. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. στη λαμαρίνα του φούρνου και μεταφέρουμε στο εσωτερικό του το ένα φύλλο ζύμης. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα των μήλων. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και πιέζουμε περιφερειακά να κολλήσει με τη ζύμη στα πλαϊνά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 50-60 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη ζάχαρη.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial new cake kathimerini sunday 21april2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tart raspberry almond cream vanilla art
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate vanilla eastereggs pastrylove pastrychef
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial  21
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial mag pastry new recipes foodstyling friends kathimerini
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday