Σιμιγδαλένιος χαλβάς με λεμόνι

Κάνουμε ένα μικρό «ρετούς» στον κλασικό νηστίσιμο χαλβά και τον αρωματίζουμε με λεμόνι και κανέλα.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ50΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα

Ρίχνουμε το λάδι, το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα για 30-40 λεπτά. Το αργό καβούρδισα είναι που κάνει το χαλβά λευκό. Ζεσταίνουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι αυτή να λιώσει. Μόλις συμβεί αυτό αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα και αδειάζουμε το σιρόπι αργά μέσα στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια κουτάλα, προσέχοντας να μην καούμε γιατί θα πιτσιλάει. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι και να γίνει ένα σφιχτό και στεγνό μείγμα που ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αδειάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα της αρεσκείας μας ή σε ατομικά φορμάκια και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial breakfast sunday holiday summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer 2019 sea star blue holidays
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate strawberry cake
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sea seastar blue sun summer 2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer island sun sea
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry chocolate pastry love almond orange