Άλειμμα με μέλι, βούτυρο και λεμόνι

Ένα αρωματικό γλυκό βούτυρο για το πρωινό μας με θρεπτικά στοιχεία λόγω του μελιού που περιέχει.

Βάρος650 γρ.

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το μέλι έως ότου η θερμοκρασία του φτάσει στους 40°C, δηλαδή έως ότου γίνει ρευστό και ελαφρώς χλιαρό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα. Ομοιογενοποιούμε ανακατεύοντας πολύ καλά και γεμίζουμε ένα βάζο. Φυλάμε το άλειμμα στο ψυγείο. Επειδή στην ψύξη διαχωρίζεται το βούτυρο από το μέλι, κάθε φορά που το βγάζουμε για να σερβίρουμε, το ανακατεύουμε καλά. Δεν χρειάζεται όμως να περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να το αλείψουμε, αφού λόγω του μελιού διατηρείται μαλακό.

TIPΑντί για ξύσμα και χυμό λεμονιού μπορούμε να βάλουμε πορτοκαλιού.
TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

No images found!
Try some other hashtag or username