Άλειμμα με μέλι, βούτυρο και λεμόνι

Ένα αρωματικό γλυκό βούτυρο για το πρωινό μας με θρεπτικά στοιχεία λόγω του μελιού που περιέχει.

Βάρος650 γρ.

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το μέλι έως ότου η θερμοκρασία του φτάσει στους 40°C, δηλαδή έως ότου γίνει ρευστό και ελαφρώς χλιαρό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα. Ομοιογενοποιούμε ανακατεύοντας πολύ καλά και γεμίζουμε ένα βάζο. Φυλάμε το άλειμμα στο ψυγείο. Επειδή στην ψύξη διαχωρίζεται το βούτυρο από το μέλι, κάθε φορά που το βγάζουμε για να σερβίρουμε, το ανακατεύουμε καλά. Δεν χρειάζεται όμως να περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να το αλείψουμε, αφού λόγω του μελιού διατηρείται μαλακό.

TIPΑντί για ξύσμα και χυμό λεμονιού μπορούμε να βάλουμε πορτοκαλιού.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe autumnfruits quince vanilla dessert serving parfe
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe galaktoboureko cannoli custard cream vanilla crispy
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe specialorder chocolate darkchoclate birthdaycake gold or
  • steliosparliaros steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love tart fig cream vanilla
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial   16