Πάνκεϊκ με ανθότυρο και μέλι

Ένα υγιεινό σνακ για το πρωινό μας, πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Και σίγουρα πιο light από τους λουκουμάδες.

ΜΕΡΙΔΕΣπερίπου 16 κομμάτια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
Τηγάνισμαπερίπου 20΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια απαλή μαρέγκα. Παράλληλα χτυπάμε στο μπλέντερ το ανθότυρο (ή τη μυζήθρα) προσθέτοντας λίγο-λίγο το γάλα και έναν-έναν τους κρόκους. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Τέλος ενσωματώνουμε τη μαρέγκα. Με ένα πινέλο λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μία κουταλιά λάδι και το τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν κάψει, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μέτριο και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε δόσεις από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Κάθε πάνκεϊκ φτιάχνεται με περίπου 3 κουταλιές, που ρίχνουμε τη μία πάνω στην άλλη. Παραδίπλα φτιάχνουμε κι άλλα πάνκεϊκ, αναλόγως πόσα χωράει το τηγάνι. Τα ψήνουμε για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά έως ότου πάρουν σκούρο ξανθό χρώμα. Τα βγάζουμε και τα στοιβάζουμε σε μια πιατέλα, σκεπάζοντάς τα με πετσέτα για να διατηρούνται ζεστά, μέχρι να ψήσουμε τις επόμενες δόσεις. Αν δούμε ότι κολλάνε οι τηγανίτες, λαδώνουμε ξανά το τηγάνι. Σερβίρουμε το καθένα με μία κουταλιά του γλυκού μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweet cream vanilla
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial