Πάνκεϊκ με ανθότυρο και μέλι

Ένα υγιεινό σνακ για το πρωινό μας, πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Και σίγουρα πιο light από τους λουκουμάδες.

ΜΕΡΙΔΕΣπερίπου 16 κομμάτια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
Τηγάνισμαπερίπου 20΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια απαλή μαρέγκα. Παράλληλα χτυπάμε στο μπλέντερ το ανθότυρο (ή τη μυζήθρα) προσθέτοντας λίγο-λίγο το γάλα και έναν-έναν τους κρόκους. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Τέλος ενσωματώνουμε τη μαρέγκα. Με ένα πινέλο λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μία κουταλιά λάδι και το τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν κάψει, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μέτριο και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε δόσεις από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Κάθε πάνκεϊκ φτιάχνεται με περίπου 3 κουταλιές, που ρίχνουμε τη μία πάνω στην άλλη. Παραδίπλα φτιάχνουμε κι άλλα πάνκεϊκ, αναλόγως πόσα χωράει το τηγάνι. Τα ψήνουμε για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά έως ότου πάρουν σκούρο ξανθό χρώμα. Τα βγάζουμε και τα στοιβάζουμε σε μια πιατέλα, σκεπάζοντάς τα με πετσέτα για να διατηρούνται ζεστά, μέχρι να ψήσουμε τις επόμενες δόσεις. Αν δούμε ότι κολλάνε οι τηγανίτες, λαδώνουμε ξανά το τηγάνι. Σερβίρουμε το καθένα με μία κουταλιά του γλυκού μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros watermelon ice icecube summer taste fruit summerfruit
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe coffeetime icecoffee donuts loukoumas puffpastry cinamonsugar
  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo
  • Steliosparliaros sunset sungoesdown besttime colorful natural summerlover inspiration horizon escape
  • Getting inspired by steliosparliaros for aegeanairlines An alternative cheesecake inspired
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe brownie chocolate darkchocolate dessert warm serve
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe baklava walnut syrup traditional dessert summer