Κέικ αμυγδάλου χωρίς γλουτένη

Αυτό το εύκολο κέικ θα το απολαύσουν όσοι έχουν βγάλει τη γλουτένη από τη διατροφή τους.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ45΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας στη ζύμη και ανακατεύουμε με μία ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), έτσι ώστε η ζύμη να μαλακώσει. Έπειτα ενσωματώνουμε σταδιακά και την υπόλοιπη μαρέγκα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο τους 160◦C και ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Steliosparliaros glykesalchimiesofficial summer sea sky blue shadesofblue blue horizon calm
  • TheScandal      hotweather summertime icecreamlover lemonpie
  • steliosparliaros blue blueisthecolor colorful summer passion travel love inspiration dream
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial sunset happytime orangecolors cool sea summer happyhour
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes traditional submarine upobruxio mastic coldwater
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate chocolatecake icecream pistachio caramelnuts dessert
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe mouse fetacheese greekfeta sweetandsalty cherrytomatoes olive