Κέικ αμυγδάλου χωρίς γλουτένη

Αυτό το εύκολο κέικ θα το απολαύσουν όσοι έχουν βγάλει τη γλουτένη από τη διατροφή τους.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ45΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας στη ζύμη και ανακατεύουμε με μία ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), έτσι ώστε η ζύμη να μαλακώσει. Έπειτα ενσωματώνουμε σταδιακά και την υπόλοιπη μαρέγκα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο τους 160◦C και ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry foto sweets garden party gardenparty friends
  • steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry passionfruit
  • steliosparliaros sweetalchemy       vangelispaterakis
  • sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry art vangelispaterakis alexatou myfriend friend best love
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial charlotte fruitsdelafiret creame vanilla vangelispaterakis glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy cheesecake bake raspberry raspberrycheesecake tasty love creamcheese pastry