Κέικ με τρεις ξηρούς καρπούς

Αυτό το κέικ είναι χωρίς γλουτένη, αφού αντί για αλεύρι περιέχει σκόνη από αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15'
ΨΗΣΙΜΟ70'
ΑΝΑΜΟΝΗ30'

Σε ένα μπολ βάζουμε τις σκόνες από τους ξηρούς καρπούς, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα και ανακατεύοντας προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Έπειτα ρίχνουμε το χυμό και την κανέλα και αφήνουμε για μισή ώρα το μείγμα να ξεκουραστεί. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και στρώνουμε στον πάτο του ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ μέσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 70 λεπτά. Αφήνουμε το κείκ να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

TIPΤο κέικ αυτό είναι κατάλληλο για δίαιτα χωρίς γλουτένη, ωστόσο συνιστούμε σε όσους πάσχουν από τη νόσο Κοιλιοκάκη και έχουν δυσανεξία στη γλουτένη να προμηθευτούν πιστοποιημένη άχνη ζάχαρη από καταστήματα με βιολογικά τρόφιμα, καθώς αυτή του εμπορίου ενδέχεται να παρασκευάζεται και να συσκευάζεται σε εργοστάσια που διαχειρίζονται άλευρα. Εναλλακτικά, μπορούμε να αλέσουμε στο μούλτι κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει όσο πιο ψιλή γίνεται.
TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate vanilla eastereggs pastrylove pastrychef
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial mag pastry new recipes foodstyling friends kathimerini
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tart raspberry almond cream vanilla art
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial new cake kathimerini sunday 21april2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial  21