Γάλα αμυγδάλου

Ιδανικό υποκατάστατο του αγελαδινού γάλακτος, περιέχει την ίδια ποσότητα ασβεστίου, χωρίς χοληστερόλη ή λακτόζη και μόνο 40 θερμίδες ανά φλιτζάνι.

Βάρος400γρ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα

Μουλιάζουμε για ένα βράδυ τα αμύγδαλα μέσα στο νερό. Την επομένη μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε πάρα πολύ καλά έτσι ώστε τα αμύγδαλα να αλεστούν όσο γίνεται περισσότερο. Σουρώνουμε το μείγμα πάνω από ένα μπολ, κατά προτίμηση με τουλπάνι, το οποίο στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά, ώστε το υγρό να περάσει όλο μέσα στο μπολ.
Αυτό το γαλακτερό υγρό είναι το λεγόμενο γάλα αμυγδάλου. Το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι 4 μέρες, γιατί μετά θα αρχίσει να διαχωρίζεται.

Μπορούμε να το πιούμε ή να το χρησιμοποιούμε σε γλυκά, smoothies, στον καφέ και στο πρωινό μας αντικαθιστώντας το γάλα.

TIP

  • Εάν θέλουμε να έχει πιο έντονη γεύση το γάλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λίγα πικραμύγδαλα.
  • Τον πολτό από τα αμύγδαλα που μένει μέσα στο τουλπάνι ή στο σουρωτό, μπορούμε να τον απλώσουμε σε μία λαμαρίνα και να τον στεγνώσουμε στο φούρνο -στους 80°C για τουλάχιστον 1 ώρα- ή στον ήλιο -σκεπασμένο με τουλπάνι- και να τον χρησιμοποιήσουμε ως αμυγδαλόσκονη σε συνταγές.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •  !      20
  • Shoeobsbroguesbrowncartoncrocsshoes shoeobsShoeobs1208 shoeobsshoes shoepinkshoepinkshoeShoeobs1208 shoes shoeobs shoeaddict shoeholic shoejungle shoelover
  •      cranberries   Tahiti
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe christmasinspiration christmasiscoming christmascake cake white foodstyling
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe christmasspirit christmasrecipes newissue magazine christmascookies gingerbread
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • seminar with a greek pastryGod steliosparliaros 1 sweets selfie greece