Ασπρόμαυρη πουτίγκα

Το Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ εμπνέεται από τις πουτίγκες των Βρετανών σε μια ασυνήθιστη συνταγή με αφράτο παντεσπάνι σε δύο χρώματα.

ΜΕΡΙΔΕΣ10-12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟ25΄-30΄ (για τις βάσεις) + περίπου 2½ ώρες (για την πουτίγκα)

Λευκή & μαύρη βάση
Η διαδικασία είναι ίδια για τις δύο βάσεις: Κοσκινίζουμε το αλεύρι (μαζί με το κακάο, στην περίπτωση της μαύρης βάσης). Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν καλά και ασπρίσουν, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Αδειάζουμε κάθε μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 18 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Κρέμα
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα. Ανακατεύουμε τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα του γάλακτος. Ομογενοποιούμε με κουτάλα ή, καλύτερα, μπλέντερ χειρός. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ χωρητικότητας περίπου 3 λίτρων. Κολλάμε τις δύο βάσεις μεταξύ τους με τη μαρμελάδα, τις μεταφέρουμε στο ζαχαρωμένο μπολ και αδειάζουμε από πάνω τους όλο το μείγμα γάλακτος για να το απορροφήσουν. Καλύπτουμε πρώτα με μια λαδόκολλα κομμένη στη διάμετρο του μπολ και έπειτα με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό (το νερό να καλύπτει το μπολ μέχρι τη μέση). Σκεπάζουμε με το καπάκι και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 2½ ώρες τουλάχιστον. Ενδιάμεσα, ελέγχουμε: Εάν έχει σηκωθεί το μπισκότο, τοποθετούμε ένα πιάτο ή κάτι βαρύ για να το κρατήσει κάτω και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER