Τούρτα γενεθλίων

Το αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ μάς εύχεται χρόνια πολλά με μια εντυπωσιακή τούρτα με κρέμα λεμονιού.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟ25'-30'
ΑΝΑΜΟΝΗ6 ώρες

Παντεσπάνι
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά εναλλάξ με την αμυγδαλόσκονη, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη). Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά για 3 ώρες τουλάχιστον.

Κρέμα
Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το ξύσμα και τα βάζουμε στη φωτιά. Παράλληλα ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά (ολόκληρα και κρόκους). Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα χύνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα και ν’ αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER