Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη Μαυροδάφνη, τη ζάχαρη, τις κανέλες και το κλωναράκι βανίλιας και τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Παράλληλα βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό.
Μόλις αρχίζει να βράζει το μείγμα της κατσαρόλας, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες, αφού τις στύψουμε ελαφρώς από το νερό. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν καλά.
Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει αρκετά ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μία κουτάλα, όχι με σύρμα γιατί δημιουργεί αφρούς. Όταν αρχίζει να πήζει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τα ξυλάκια κανέλας και προσθέτουμε τα ρόδια. Αυτά δεν τα ρίχνουμε εξαρχής, γιατί αν είναι πολύ υγρό το ζελέ, θα κολυμπάνε στην επιφάνεια. Ανακατεύουμε καλά ώστε τα ρόδια να πάνε παντού και αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3-4 ώρες ώστε να πήξει το ζελέ.
Για να ξεφορμάρουμε το ζελέ εύκολα, βυθίζουμε τη φόρμα ή τα φορμάκια κατά τα 2/3 σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε σε πιάτα.