Γλυκές Αλχημείες 2021- Επεισόδιο 11 (2/1)

Ένα διαφορετικό επεισόδιο, αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, μέλος της οποίας έγινε πριν 40 χρόνια και η Ελλάδα!

Γλυκές Αλχημείες

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 11

Ένα διαφορετικό επεισόδιο, αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, μέλος της οποίας έγινε πριν 40 χρόνια και η Ελλάδα! Μαγειρικές συνήθειες, γαστρονομικές απολαύσεις, τοπικά προϊόντα και πολλή έμπνευση ταξιδεύουν ανάμεσα στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φέρνοντας χιλιάδες ανθρώπους σε επαφή. Ο Στέλιος επιλέγει 4 χαρακτηριστικά γλυκά από 4 χώρες της Ε.Ε. και γιορτάζει την επέτειο που άλλαξε την ιστορία της χώρας μας με τον πιο γλυκό τρόπο!

Οι Γλυκές Αλχημείες στο OPEN

Το Σάββατο στις 20:00

Η Δανία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης. Το γλυκό που επέλεξε να φτιάξει ο Στέλιος είναι ένα κλασικό Δανέζικο κέικ από την πόλη Brovst που ονομάζεται -όχι άδικα- dream cake!

Από ένα επεισόδιο - αφιέρωμα στη ζαχαροπλαστική της Ευρώπης δεν θα μπορούσε να λείπει η Γαλλία. Με το χαρακτηριστικό σχήμα αχιβάδας, οι διάσημες Madeleines είναι μικρά αφράτα κεκάκια, στα οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Η Ελλάδα κάνει την εμφάνισή της στον πάγκο του Στέλιου με ένα κέρασμα, παραδοσιακό και αγαπημένο, το αμυγδαλωτό, που ξυπνά μνήμες από στιγμές γιορτής και χαράς και κερδίζει τις εντυπώσεις.

Μια πασίγνωστη τούρτα, μια εντυπωσιακή black forest, με σοκολατένιο παντεσπάνι, αφράτη σαντιγί και λαχταριστά αγριοκέρασα, έρχεται από τη Γερμανία στο τραπέζι μας.

Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, παρέα με τον 9χρονο Θανάση Μαυρογιάννη -που συμβολίζει με τον πιο αισιόδοξο τρόπο το μέλλον της ευρωπαϊκής  οικογένειας- σβήνονται τα κεράκια των 40 χρόνων της κοινής μας πορείας.

Έτοιμοι για ένα απολαυστικό ταξίδι γεύσεων στην Ευρώπη;

TAGS: , , , , , , , , , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER