Ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες

Το κατεξοχήν φρούτο της εποχής, η φράουλα, πρωταγωνιστεί σε μια λαχταριστή ανοιξιάτικη τούρτα, ανάλαφρη και λαχταριστή!

Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά στα χτυπημένα αβγά, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 22-24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από τις φράουλες και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος (να είναι παγωμένη από το ψυγείο) με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να γίνει μια αρκετά σφιχτή σαντιγί. Κόβουμε οριζόντια το παντεσπάνι σε 3 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε τσέρκι ίδιων διαστάσεων. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο βρέχουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι. Καλύπτουμε περιφερειακά το τσέρκι με τις φέτες από τις φράουλες. Στρώνουμε μία ποσότητα από τη σαντιγί και ρίχνουμε πάνω λίγες φέτες από φράουλες. Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας λίγη ακόμα σαντιγί και ρίχνοντας και τις υπόλοιπες φράουλες. Τελειώνουμε με το τρίτο παντεσπάνι. Βρέχουμε με το σιρόπι και καλύπτουμε την επιφάνεια και την περιφέρεια με την υπόλοιπη σαντιγί. Καβουρδίζουμε αμύγδαλο φιλέ στον φούρνο στους 160οC για 12 λεπτά.

Στρώνουμε τα 300 γρ. περίπου από τη σαντιγί που έχουμε φτιάξει με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τοποθετούμε και τις μισές φράουλες. Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι, τη σαντιγί και αμύγδαλο φιλέ. Καλύπτουμε με το φιλέ όλη την επιφάνεια του γλυκού. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το τσέρκι.

Tip: Kαλό είναι να έχουμε φτιάξει το παντεσπάνι από την προηγούμενη μέρα, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να το κόψουμε σε 3 ίσους δίσκους.

TAGS: , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER