Black Forest

Μια πασίγνωστη τούρτα, μια εντυπωσιακή black forest, με σοκολατένιο παντεσπάνι, αφράτη σαντιγί και λαχταριστά αγριοκέρασα, έρχεται από τη Γερμανία στο τραπέζι μας.

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αβγά, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 24εκ. ή τσέρκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 30 λεπτά. Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 2΄. Όταν κρυώσει ρίχνουμε το κιρς. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (να είναι καλά παγωμένη) με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ, μέχρι να γίνει αρκετά σφικτή η σαντιγί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα αγριοκέρασα με τη μαρμελάδα. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με πινέλο με το σιρόπι. Στρώνουμε από πάνω το 1/3 της σαντιγί, καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, βρέχουμε με το σιρόπι, καλύπτουμε με τα κεράσια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα 2/3 σαντιγί, σκεπάζουμε με την τρίτη βάση, σιροπιάζουμε και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρουμε και με τριμμένη σοκολάτα.  Πασπαλίζουμε με άχνη και βάζουμε στο ψυγείο.

TAGS: , , , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER