Μπλίνις, ρωσικές τηγανίτες

Οι τηγανίτες ή τα pancakes δεν μπορεί να λείπουν από ένα brunch! Ο Στέλιος ετοιμάζει ρωσικές τηγανίτες και τις σερβίρει με φρέσκο τυρί κρέμα και σολομό, ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, το νερό και το βούτυρο. Προσθέτουμε τους κρόκους του αβγού, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά έως ότου έχουμε έναν ομοιογενή χυλό. Αφήνουμε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για 40 – 50 λεπτά. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια αβγού με τη ζάχαρη σε απαλή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε απαλά στον χυλό. Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα μικρό, κατά προτίμηση αντικολλητικό, τηγάνι και όταν κάψει, χαμηλώνουμε την ένταση και τοποθετούμε στο τηγάνι μικρά βουτυρωμένα τσέρκια. Τα γεμίζουμε μέχρι τη μέση με το μείγμα. Ψήνουμε για 1 λεπτό περίπου την κάθε πλευρά έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με το πιπέρι και τον άνηθο. Απλώνουμε μία κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση πάνω σε κάθε μπλινίς, ένα μικρό κομμάτι σολωμού ή καπνιστής πέστροφας, λίγο μπρικ και ένα κλαδάκι άνηθο.

TAGS: , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER