Brovst Dream Cake

Ένα κλασικό Δανέζικο κέικ από την πόλη Brovst που ονομάζεται -όχι άδικα- dream cake!

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το γάλα. Ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Ενσωματώνουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και το βούτυρο στα χτυπημένα αβγά. Σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο τετράγωνο ταψί αδειάζουμε το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ο C για 30-40 λεπτά. Φτιάχνουμε την επικάλυψη βάζοντας το βούτυρο με το γάλα και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε την καρύδα. Βράζουμε, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και απλώνουμε από πάνω τη ζεστή επικάλυψη. Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για περίπου 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

TAGS: , , , , , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER