Τσούρος

Τα προκλητικά τσούρος, τα τηγανητά, ζαχαρωμένα ψωμάκια που θυμίζουν μακρόστενους λουκουμάδες, θα σας ξετρελάνουν!

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε διαρκώς έως ότου έχουμε μία σφιχτή ζύμη. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε έως ότου η θερμοκρασία φτάσει τους 170οC. Σε μία αρκετά γερή σακούλα ζαχαροπλαστικής (ιδανικά υφασμάτινη), στην οποία έχουμε τοποθετήσει μύτη κορνέ σε σχήμα αστεριού, βάζουμε το μείγμα. Πιέζουμε και βγάζουμε μπαστουνάκια περίπου 10 εκ. τα οποία ρίχνουμε στο λάδι. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα για 2-3 λεπτά έως ότου ροδίσουν πολύ καλά. Βγάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε δίσκο με  απορροφητικό χαρτί. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και ρολάρουμε τα τσούρος. Τα καταναλώνουμε χλιαρά.

TAGS: , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER