Κλασική salted caramel

Σπιτική salted caramel που μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά το cheesecake σας.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει πολύ καλά σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη προκειμένου να φτιάξουμε μία ξερή καραμέλα. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη γλυκόζη. Αδειάζουμε στην καραμέλα τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Επαναφέρουμε στη φωτιά και βράζουμε, έως ότου το μείγμα φτάσει τους 105οC. Ρίχνουμε και τον ανθό αλατιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER