Κρέπες

Πώς φτιάχνεται η τέλεια κρέπα; Ο Στέλιος μάς δείχνει τα μυστικά για υπέροχες κρέπες. Εμείς δεν έχουμε παρά να αποφασίσουμε με τι θα τις γεμίσουμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά και τον κρόκο και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένας χυλός. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα ανακατεύοντας. Ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά να ξεκουραστεί. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 18 εκ. και το τοποθετούμε στη φωτιά έως ότου κάψει αρκετά. Ρίχνουμε μία κουταλιά από τον χυλό και με γρήγορες κινήσεις του τηγανιού, απλώνουμε το μείγμα παντού. Αναποδογυρίζουμε με μία σπάτουλα την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Τις τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Το μείγμα διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες, ενώ μπορούμε να το βάλουμε και στην κατάψυξη.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER