Επεισόδιο 7: Γλυκά χωρίς περιορισμούς (1/3/2020)

Ο Στέλιος δημιουργεί τρία μοναδικά γλυκά χωρίς ζάχαρη που προσφέρουν απόλαυση σε όλους, έξω από τα συνηθισμένα!

Μπορούμε να δημιουργήσουμε γλυκά χωρίς περιορισμούς; Θα έχουμε ωραίο γευστικά αποτέλεσμα αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με μέλι ή χουρμάδες; Ποιες είναι οι ελληνικές υπετροφές που υπόσχονται υπέροχη γεύση, ενώ παράλληλα αποτελούν «βόμβες» θρεπτικών συστατικών; Ο Στέλιος αγαπά τη ζάχαρη και δεν το κρύβει! Η Ίρις και ο Κωνσταντίνος όμως, σκοπεύουν να τον πείσουν να φτιάξει επιδόρπια για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταναλώσουν ζάχαρη. Συνομιλούν με μια διατροφολόγο και μαθαίνουν τις κατηγορίες των ανθρώπων με διατροφικές ιδιαιτερότητες, παίρνουν απαντήσεις σχετικά με το πώς διαχειριζόμαστε τα γλυκά στην περίπτωση των παιδιών, γνωρίζουν τα υγιεινά υλικά που μπορούμε να εντάξουμε στην παρασκευή γλυκών.  Μια επίσκεψη στην αγορά είναι αρκετή για να προμηθευτούν ξερά φρούτα και ξηρούς καρπούς, ταχίνι, σουσάμι και άλλα υλικά γεμάτα γεύση και θρεπτικά συστατικά. Ο Στέλιος αποδέχεται την πρόκληση και εμπνέεται τρία μοναδικά επιδόρπια που απολαμβάνουμε χωρίς περιορισμούς.

Οι Γλυκές Αλχημείες έρχονται στο ΣΚΑΙ

Ο Στέλιος δημιουργεί τρία μοναδικά γλυκά χωρίς ζάχαρη που προσφέρουν απόλαυση σε όλους, έξω από τα συνηθισμένα.

Εκμεταλλεύεται τα μήλα της εποχής και φτιάχνει το λαχταριστό γερμανικό γλυκό σε μια διαφορετική εκδοχή του. Ένα στρούντελ χωρίς ζάχαρη, με χουρμάδες, ξερά σύκα και σταφίδες.

Μια τούρτα σοκολάτας με γιαούρτι και μπισκότα είναι το ιδανικό επιδόρπιο για παιδιά, αλλά και ανθρώπους που δεν θέλουν να καταναλώσουν ζάχαρη.

Ένα διαφορετικό «προφιτερόλ» που αποτελείται από μπισκότα εμπνέεται και δημιουργεί ο Στέλιος με τη βοήθεια των δυο παιδιών. Τα μπισκότα περιχύνονται με 3 διαφορετικές σος με βάση το ταχίνι για να επιλέξετε αυτή που προτιμάτε.

Ελάτε να γνωρίσουμε εναλλακτικά γλυκά που θα μας φτιάξουν τη διάθεση χωρίς ενοχές.

 

TAGS: , , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER