Financier με τσάι

Ένα γαλλικό γλυκό με το όνομα «Financier» υπήρξε η έμπνευση για να φτιάξει ο Στέλιος ένα κέικ με λεπτή, φίνα γεύση που οφείλει την υγρασία του στο κεντρικό του υλικό, το τσάι.

Ρίχνουμε το τσάι στο νερό, αφήνουμε λίγα λεπτά και σουρώνουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, το αμύγδαλο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το ασπράδι αβγού, το βούτυρο και το τσάι και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 40-50 λεπτά περίπου. Μόλις βγει από τον φούρνο, αφήνουμε για λίγο να πέσει η θερμοκρασία και σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Ρίχνουμε το τσάι στο νερό, αφήνουμε λίγα λεπτά και σουρώνουμε.  Βράζουμε τη ζάχαρη με το τσάι, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

TAGS: , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER