Γλυκές Αλχημείες 2021- Επεισόδιο 17 (13/3)

Ο Στέλιος επιλέγει τρία αγαπημένα του γλυκά από τρεις διαφορετικές γωνιές του πλανήτη και μας συνoδεύει σε ένα σύντομο απολαυστικό ταξίδι στον κόσμο!

Γλυκές Αλχημείες

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17

Ταξιδεύοντας ανακαλύπτουμε τόπους, γεύσεις, ανθρώπους. Ο Στέλιος επιλέγει τρία αγαπημένα του γλυκά από τρεις διαφορετικές γωνιές του πλανήτη και μας συνoδεύει σε ένα σύντομο απολαυστικό ταξίδι στον κόσμο!

Οι Γλυκές Αλχημείες στο OPEN

Το Σάββατο στις 20:00

Πρώτη στάση η Αυστρία. Η περίφημη Sacher Torte είναι ένα θρυλικό  γλυκό με βασικό υλικό τη σοκολάτα και τη μαρμελάδα βερίκοκο ή κεράσι. Το μυστικό της αυθεντικής συνταγής βρίσκεται στο πλούσιο σοκολατένιο γλάσο, που ο Στέλιος μας μαθαίνει βήμα βήμα.

Επόμενος σταθμός η Αυστραλία. Ή μήπως η Νέα Ζηλανδία; Η αγαπημένη Pavlova, η εθνικότητα της οποίας υπήρξε αντικείμενο διαμάχης μεταξύ  των δυο χωρών, είναι ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό γλυκό τόσο στη γεύση, όσο και στην εμφάνιση. Ο Στέλιος αποφασίζει να παρουσιάσει μια δημιουργική της εκδοχή, φτιάχνοντας κρέμα από espresso και γαρνίροντας με καραμελωμένα φουντούκια και σος λαχταριστής σοκολάτας γάλακτος.

Για το τέλος, ο Στέλιος κρατάει ένα από τα πιο δημοφιλή κεράσματα στην τουρκική κουζίνα, τα Σεκέρ Παρέ. Σιροπιαστό, με ολόκληρο αμύγδαλο στην επιφάνειά του, θα μπει σίγουρα στη λίστα με τα αγαπημένα σας γλυκά.

Σας περιμένουμε να ανακαλύψουμε μαζί αγαπημένες γεύσεις του κόσμου!

TAGS: , , , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER