Γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι

Σοκολάτα και ταχίνι ενώνονται με στόχο να προκαλέσουν έκρηξη γεύσης στον ουρανίσκο μας! Ο Στέλιος μάς μαθαίνει να φτιάχνουμε βήμα βήμα ένα υπέροχο, νηστίσιμο γλυκό που δεν στερείται γεύσης και απόλαυσης.

Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου, τη ζάχαρη άχνη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε με προσοχή. Τοποθετούμε τη βάση σε καθαρό τσέρκι διαμέτρου 20 εκ.. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Κατεβάζουμε από τη φωτιά πριν πάρει βράση. Αδειάζουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε το ταχίνι και το ξύσμα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση. Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρουμε, απλώνουμε ταχίνι και γαρνίρουμε με τις γλασαρισμένες φλούδες πορτοκαλιού.

TAGS: , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER