Γλυκό ψωμί

Το «γλυκό ψωμί», στο οποίο πρωταγωνιστούν οι ξηροί καρποί, είναι η ιδανική συνταγή αν ψάχνετε ένα λαχταριστό σνακ, που τρώγεται με οποιοδήποτε άλειμμα ή και σκέτο και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε διαρκώς έως ότου ροδίσουν πολύ καλά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το γάλα και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ που έχουμε κοσκινίσει, ζυμώνοντας με το χέρι. Σουρώνουμε τους ξηρούς καρπούς και προσθέτουμε τα ¾ στο μείγμα. Ζυμώνουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε  το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. Ρίχνουμε τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς, πιέζοντάς τους καλά προς το εσωτερικό της ζύμης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για 70-80 λεπτά περίπου.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER