Η παιδική μου τούρτα

Το γλυκό που στάθηκε η αφορμή να γίνει ο Στέλιος ζαχαροπλάστης! Η παιδική τούρτα που έφτιαχνε η μαμά του σε γενέθλια και γιορτές και ο Στέλιος λατρεύει ακόμα. Μια και μόνο κουταλιά είναι αρκετή για να καταλάβετε το γιατί!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε μέσα σ’ αυτά σταδιακά το κοσκινισμένο κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1600C για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά (είναι προτιμότερο να το φτιάξουμε μία ημέρα νωρίτερα, ώστε να μπορούμε να το κόψουμε πιο εύκολα).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη. Προσθέτουμε το κακάο. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τους κρόκους. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα, έως ότου η κρέμα αφρατέψει. Προσθέτουμε το κονιάκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 1 λεπτό. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το κονιάκ.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρεις οριζόντιες φέτες. Με πινέλο απλώνουμε το σιρόπι και ρίχνουμε το 1/3 της κρέμας. Πασπαλίζουμε με το 1/3 από τα φουντούκια. Βάζουμε τη δεύτερη φέτα από το παντεσπάνι και συνεχίζουμε τη διαδικασία. Τοποθετούμε και την τελευταία φέτα από το παντεσπάνι και τελειώνουμε με κρέμα και φουντούκια.

TAGS: , , , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER