Κορμός σοκολάτας

Ένας εντυπωσιακός σοκολατένιος κορμός με μπισκότα και σκούρα σοκολάτα που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!

Λιώνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί. Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα και να διπλασιάσει τον όγκο του. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν, συνεχίζοντας το χτύπημα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ. Ενσωματώνουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη, σε απαλή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα, προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε απαλά. Τοποθετούμε μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί σε μία μεταλλική φόρμα για κορμό (για να ξεφορμάρουμε καλύτερα). Απλώνουμε τα μπισκότα στον πάτο σε μια στρώση. Αδειάζουμε το μείγμα από πάνω. Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση από μπισκότα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Ξεφορμάρουμε και με ένα πιρούνι χτενίζουμε την επιφάνεια.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER