Κρεμέ σοκολάτας

Τρία κρεμέ με διαφορετικό είδος σοκολάτας το καθένα, παρελαύνουν από τον πάγκο του Στέλιου και αναζητούν απάντηση στο ερώτημα: λευκή, μαύρη ή σοκολάτα γάλακτος;

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜ ΑΝΓΚΛΕΖ

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Σε άλλο σκεύος ρίχνουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε μέσα στο μείγμα με τους κρόκους λίγο από το μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην εστία. Ενσωματώνουμε και το υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε. Πριν αρχίσει να βράζει, δηλαδή στους 840C-850C, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αλλάζουμε σκεύος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΜΕ

Αδειάζουμε τη ζεστή κρεμ ανγκλέζ πάνω από τη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά με μία μαρίζ. Αν έχουμε επιλέξει σοκολάτα  λευκή σοκολάτα, χρειάζεται ζελατίνη. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Την προσθέτουμε στη ζεστή κρεμ ανγκλέζ και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Ρίχνουμε σιγά - σιγά πάνω από τη σοκολάτα της επιλογής μας. Ομογενοποιούμε και στρώνουμε με ένα μπλέντερ χειρός, κρατώντας το χαμηλά μέσα στο μείγμα, να για να μην πάρει αέρα. Κρυώνουμε την κρέμα πάνω από παγάκια, ανακατεύοντας διαρκώς για να πετύχουμε βελούδινη και γυαλιστερή υφή.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER