Μελομακάρονα με βούτυρο

Λαχταριστά μελομακάρονα-μπουκίτσες φτιαγμένα με βούτυρο. Με σιρόπι για τους παραδοσιακούς ή χωρίς για όσους προτιμούν την υφή και τη γεύση του μπισκότου.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και τα ξυλάκια κανέλας. Την τοποθετούμε στη φωτιά, αφήνουμε να βράσει και αποσύρουμε. Ρίχνουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Σ’ ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τον χυμό, την άχνη και όλα τα μυρωδικά μαζί. Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε απαλά το ανακάτεμα με το χέρι, από το κέντρο προς τα έξω. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα των 20 εκ. και περνάμε τη μια επιφάνεια τους σε σίτα. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα. Μόλις βγουν από το φούρνο ζεστά τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι. Με μια κουτάλα τα γυρίζουμε για 1 λεπτό περίπου. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Σε μια πιατέλα βάζουμε λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο καρύδι. Τοποθετούμε σε μια σειρά τα μελομακάρονα, τα μελώνουμε, πασπαλίζουμε με καρύδια. Βάζουμε άλλη μια σειρά από μελομακάρονα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία αρκετές φορές.

Στην περίπτωση που δεν τα θέλουμε μελωμένα, απλώς τα βγάζουμε από τον φούρνο και δεν ακολουθούμε τη διαδικασία με το σιρόπι.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER