Μους σοκολάτας

Flashback σε αγαπημένες γεύσεις με μια πλούσια σοκολατένια μους από τα παλιά, φτιαγμένη όπως την έφτιαχναν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας. Χρειάζεται ελάχιστα υλικά και αποτελεί το πιο γρήγορο και εύκολο γλυκό για κέρασμα, με σίγουρη επιτυχία.

Χτυπάμε τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να διογκωθούν και να ασπρίσουν. Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Προαιρετικά, μπορούμε να αρωματίσουμε με ρούμι, κονιάκ, λικέρ ή ξύσμα πορτοκαλιού. Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει λίγο. Αδειάζουμε το μείγμα των αβγών μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε από πάνω προς τα κάτω με μαρίζ για να μην «πέσει» το μείγμα. Αφήνουμε κάποιες ώρες στο ψυγείο. Γεμίζουμε 4-5 ποτήρια.

TAGS: , , , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER