Namelaka

Μια τρυφερή κρέμα μάς έρχεται από την Ιαπωνία. Το όνομά της είναι Namelaka και αποτελεί ό,τι πιο νέο στη ζαχαροπλαστική. Το μόνο που έχουμε να επιλέξουμε είναι το είδος της σοκολάτας που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε!

Λιώνουμε ελαφρώς τη σοκολάτα της αρεσκείας μας σε μπεν μαρί στους 45οC-50οC. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για περίπου 15 λεπτά και τη στραγγίζουμε με το χέρι. Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα, τη γλυκόζη και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε τη μαλακή ζελατίνη. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη λιωμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά με ένα μπλέντερ χειρός ή μία μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο.

TAGS: , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER