Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν - Επεισόδιο 20: Aθήνα (15/6/2019)

O Στέλιος Παρλιάρος αποφασίζει για το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν να γίνει ο ίδιος ξεναγός στην πόλη του!

Μετά από 19 ταξίδια στην Ελλάδα, πολλές αναχωρήσεις και αναζητήσεις, ο Στέλιος Παρλιάρος αποφασίζει για το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν να γίνει ο ίδιος ξεναγός στην πόλη του. Προσκαλεί έναν πολύ καλό του φίλο και ζαχαροπλάστη από την Ιταλία, τον Enrico Mora, ο οποίος αφήνει για λίγο το γνωστό ζαχαροπλαστείο Saint Honore στην Λομπαρδία και καταφτάνει. Οι δυο τους πίνουν καφέ στην Πλάκα,  περιηγούνται στο κέντρο, βολτάρουν σε στενάκια και αγορές, ψάχνουν ντόπιες πρώτες ύλες και εμπνέονται από το ελληνικό καλοκαίρι. Επισκέπτονται μουσεία, απολαμβάνουν τη θέα από τους λόφους της πόλης και θαυμάζουν την εγγύτητα της με τη θάλασσα. Περπατούν στην Αθηναϊκή ριβιέρα, πίνουν καφέ στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, δοκιμάζουν νόστιμα εδέσματα και συζητούν με φόντο ένα χρωματιστό ηλιοβασίλεμα. Τι είναι αυτό που εντυπωσιάζει τον καλεσμένο του; Ποια είναι η αγαπημένη ελληνική πρώτη ύλη του Ιταλού σεφ; Μέσα από διηγήσεις για την σχέση του Enrico με την Ελλάδα που μιλά σε άπταιστα ελληνικά, συζητούν για την αγαπημένη τους μαστίχα, το υλικό που στάθηκε αφορμή για το πρώτο ταξίδι του Στέλιου στη Χίο στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς.

Στέλιος και Enrico, μπαίνουν μαζί στην κουζίνα και φτιάχνουν δύο γλυκά, με την υπογραφή της επιτυχημένης ιταλο-ελληνικής συμμαχίας.

Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στο ΣΚΑΙ

το Σάββατο, το απόγευμα στις 15.00

Μια Ciambella, ένα εύκολο και νόστιμο κέικ, που κυριαρχεί το άρωμα της μαστίχας, είναι το γλυκό που εμπνέεται ο Enrico από την Ελλάδα. Ελαφρύ και αφράτο, με λάδι και νερό, είναι φτιαγμένη με μαστίχα, ενώ μπορεί να δεχτεί παραλλαγές που ταιριάζουν στη δική σας γεύση. Όνομα ιταλικό με μοναδική ελληνική γεύση.

Και ο Στέλιος συστήνει την Ελλάδα φτιάχνοντας μπουκίτσες που ξεχειλίζουν από την υπέροχη γεύση του φιστικιού της Αίγινας. Ένα φιστικωτό, που αποτελεί το πιο ξεχωριστό ελληνικό κέρασμα.

Η φετινή σεζόν ολοκλήρωσε ένα κύκλο των ταξιδιών, που μας φανέρωσε το πιο γλυκό πρόσωπο της Ελλάδας!

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER