Puits d’amour ("Πηγάδια του έρωτα")

Μια γαλλική συνταγή του 18ου αιώνα, με το όνομα “Puits d’ amour”, που δημιουργήθηκε για χάρη μιας πολύ γοητευτικής γυναίκας, έρχεται στο σήμερα μέσα από μια δημιουργική ματιά, προκαλώντας έκρηξη συναισθημάτων με την πρώτη κιόλας μπουκιά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΛΟΒΑΝ

Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ διαμέτρου 7 εκ. κόβουμε 14 δίσκους και τους τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Στους μισούς κόβουμε με ένα κουπ-πατ διαμέτρου 3 εκ. δίσκους στη μέση δημιουργώντας ένα στεφάνι. Χτυπάμε ελαφρώς το αβγό με λίγο νερό ή γάλα και αλείφουμε τους ολόκληρους δίσκους. Κολλάμε πάνω από αυτούς τα στεφάνια και αλείφουμε ξανά με το αβγό. Τοποθετούμε ανάμεσα στους δίσκους μικρά τσέρκια για να δώσουμε ύψος στα βολοβάν κατά το ψήσιμο. Αλείφουμε με αβγό και γάλα ένα αντικολλητικό χαρτί και το κολάμε πάνω σε λαμαρίνα του φούρνου. Αναποδογυρίζουμε τη λαμαρίνα πάνω στα τσέρκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 10ο C για 50-60 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και τους κρόκους. Μόλις το γάλα πάει να βράσει, προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών το 1/3 από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε έως ότου η κρέμα δέσει. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα καθαρό ρηχό σκεύος και καλύπτουμε με μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνειά της. Όταν η κρέμα κρυώσει ελαφρώς την τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Αδειάζουμε την κρέμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό έως ότου αφρατέψει πολύ καλά. Προσθέτουμε και την μαρμελάδα τριαντάφυλλο.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Σε κάθε βολοβάν τοποθετούμε από 3 σμέουρα, γεμίζουμε κάθε βολοβάν με αρκετή κρέμα και γαρνίρουμε με μαλλί της γριάς και ροδοπέταλα. Βγαίνουν γύρω στα 15 ατομικά γλυκά.

TAGS: , , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER