Sacher Torte

Η περίφημη Sacher Torte είναι ένα θρυλικό γλυκό με βασικό υλικό τη σοκολάτα και τη μαρμελάδα βερίκοκο ή κεράσι. Το μυστικό της αυθεντικής συνταγής βρίσκεται στο πλούσιο σοκολατένιο γλάσο, που ο Στέλιος μας μαθαίνει βήμα βήμα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, προσθέτοντας έναν-έναν τους κρόκους μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Σταματάμε το χτύπημα και καθαρίζουμε τον κάδο. Χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη με τα ασπράδια σε μαρέγκα. Αδειάζουμε τη χλιαρή λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα ανακατεύοντας.  Ρίχνουμε σιγά -σιγά το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα αλευρωμένο και βουτυρωμένο τσέρκι 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, ιδανικά ένα βράδυ.  Ξεφορμάρουμε και χωρίζουμε το κέικ οριζόντια σε δυο ίσα κομμάτια. Στο ένα μέρος από το κέικ απλώνουμε τη μισή μαρμελάδα και σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά με την υπόλοιπη μαρμελάδα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.  Αφήνουμε να βράσει το μείγμα μέχρι να φτάσει τους 108οC. Το αδειάζουμε πάνω σε μια μαρμάρινη επιφάνεια ανακατεύοντάς το αρκετή ώρα για να κρυώσει. Το μαζεύουμε και το βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα για να το ξαναζεστάνουμε. Μεταφέρουμε το γλυκό σε σίτα και το γλασάρουμε. Αφήνουμε μισή ώρα πριν το κόψουμε.

TAGS: , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER